"Боярка" в голову? - На Росії хірурги ампутували пацієнтці не ту ногу

Син потерпілої написав заяву в слідчі органи, а місцеві ЗМІ зробили запит до департаменту охорони здоров'я Воронезької області.

Слідчі органи перевіряють інформацію ЗМІ про те, що в лікарні Воронежа пенсіонерці помилково замість хворої ноги ампутували здорову, повідомила в.о. старшого помічника керівника слідчого управління СК по регіону Ольга Бовт, передають Патріоти України з посиланням на росЗМІ.
"У нас сейчас проведен осмотр места происшествия, изъята вся меддокументация, назначена судебно-медицинская экспертиза. Опрашиваются родственники, очевидцы произошедшего, медработники", - розповіла Бовт.
За інформацією журналістів, у заслуженого вчителя, в'язня концтабору Марії Дронової почалася гангрена на стопі правої ноги. Син умовив її в необхідності термінової операції і поклав в лікарню.
Пацієнтку прооперували, лікарі запевнили, що операція пройшла успішно. Однак коли син зайшов до палати, то виявив, що ампутували не праву стопу, а ліву ногу - до середини стегна.
Медики заявили, що пацієнтці потрібно було ампутувати обидві ноги. Це підтвердив і головний лікар. Направлення з поліклініки, в якому говорилося про необхідність ампутувати праву стопу, при цьому зникло, стверджує син Дронової.

У департаменті охорони здоров'я Воронезької області розповіли, що рішення про термінову ампутації лівої ноги прийняв консиліум лікарів, так як її стан представляв велику небезпеку для життя пацієнтки. Чому їй не видалили уражену гангреною стопу, не уточнюється. Департамент почав свою перевірку дій медиків.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...