Боєць батальйону "Айдар" у відпусці виборов медалі на чемпіонаті світу з кікбоксингу і привіз нагороди на передову

Бійців тепер надихає прапор, який піднімали на честь військового в Італії.

Боєць батальйону "Айдар" Микола Литвиненко виборов срібні нагороди об’єднаного чемпіонату світу з кікбоксингу. На змагання до Італії він вирушив просто з передової АТО, куди й повернувся з нагородами, - передають Патріоти України з посиланням на ТСН.
"Це той самий прапор, що був в Італії на змаганнях", - розповів він про стяг, який повісив на фронтовій позиції. Його Микола підняв кілька тижнів тому під час об’єднаного чемпіонату світу з кікбоксінгу. Воїн батальйону "Айдар" взяв там цілих два срібла та привіз медалі на передову. "За лайт-бокс і УФР", - пояснив він. Уродженець невеличкого містечка Богодухів уже тричі перемагав на чемпіонаті України, останню першість виборював вже під час війни. Саме через війну з першого разу не потрапив на чемпіонат світу. "Була можливість поїхати, не поїхав – дали повістку в армію", - розповів військовослужбовець.

На передовій Микола не покинув занять спортом, хоча повноцінних і регулярних тренувань бракувало. "Раніше, коли готувався, це було двічі на день – вранці та ввечері. А зараз коли час вільний був", - пояснив боєць. Його тренувальним майданчиком стала звичайна школа в Новолуганському, де замість розминки він грав у баскетбол. Разом із побратимами військовий міг прийти до спортзали тільки по обіді, коли закінчувалися уроки в школярів. "Не можу сказати, що часто. Бувало, тричі на тиждень, а бувало й два тижні не займаєшся", - розповів Литвиненко. Однак навіть це не завадило хлопцеві вибороти нагороди.

Боєць уже повернувся до побратимів, які тримають лінію фронту в районі Новолуганського. Там військовим доводиться діяти надзвичайно обережно, бо позиції сторін конфлікту перебувають у зоні прямої видимості – їх розділяють лічені десятки метрів. Через це пересуватися військовим інколи доводиться повзком. Саме поблизу цих позицій три тижні тому загинули двоє молодих "айдарівців", 24-річний Антон Синягуба з позивним "Дейл" і 30-річний гранатометник Ярослав Бондар – вони намагалися не допустити прориву ДРГ, але підірвалися на міні.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...