Боєць ЗСУ розповів, як "кріплять" терористів на передовій

За минулу добу двоє наших солдатів отримали поранення на Сході України.

За минулу ніч тільки на одну позицію біля Авдіївки прилетіло три десятка підствольних гранат ВОГ-25. До бойовиків - менше сотні метрів. Тому навіть побутові справи, такі як зміцнення власних позицій або доставка продуктів - справа ризикована, передають Патріоти України з посиланням на 24 канал.

"Осколків багато, і дуже важко їх витягувати. Тому що вони алюмінієві, магніт їх часто вже не бере. Застряють в кістках. Кістка починає гнити, осколок не дістати. А потім проблеми зі здоров'ям виникають через певний час", - зазначив військовослужбовець ЗСУ на позивний "Док".

Але торохтить тут і з більших калібрів. Останнім часом бойовики ніби забувають про "шкільному перемир'я". Раз по раз то танк виїде, то з артилерією накриють.

Боєць з позивним "Псих" вже встиг повоювати на більшості позицій поблизу Авдіївки, зокрема на промзоні. Там, де укриття терористи рівняли з землею місяцями. І продовжують це робити. У свої трохи за 21 рік головні правила передовий добре засвоїв.

"Вчасно зреагувати і швидко потрапити в укриття, коли обстріл або бойове зіткнення. Але ми їх" кріпимо "теж. Звичайно. А як інакше? Вони по нас стріляють, а ми мовчати будемо? Так ніфіга!" - сказав боєць АТО.

Через надмалі дистанції поранення тут не рідкість. Незважаючи на посилення обстрілів, останній раз 300-й тут був півтора тижні тому. У медиків, втім, роботи не зменшується. Адже почався сезон осінніх хвороб. Тому зараз усі думки у бійців про наближення холодів.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...