Бойовик "ДНР" в лавах армії США: Дядько Сем не в курсі

З лав військовослужбовців США був звільнений 29-річний новобранець Гійом Кувелье, який в 2014-2015 році бився разом з проросійськими бойовиками на сході України.

Гійом Кувелье

Про те, що в 2014 році Кувелье допоміг створити антизахідну бойову групу на сході України, потім працював з французькими ультранаціоналістами, а після відходу з України в 2015 році і боротьби з курдської пешмерга в Іраку відправився на базову підготовку армії США, першою сповістила The Washington Post, повідомляють Патріоти України.

Згідно з даними армії США, ще минулого тижня Кувелье - подвійний громадянин Франції і США - служив піхотинцем в штаті Гаваї.

«Звільнення Кувелье не було ні почесним, ні безчесним», - повідомила в електронному листі прес-секретар армії США підполковник Дженніфер Джонсон.
Вона не пояснила, за що був звільнений Кувелье, нагадавши про захист відповідно до Закону про конфіденційність, проте зазначила, що солдати-новобранці протягом 180 днів безперервної активної роботи зазвичай звільняються через невідповідність характеру служби.

Минуле Кувелье, що підтримує крайньо праві погляди, і його роль у збройній проросійській групі відкрито зафіксовані в соціальних мережах і в онлайн-документальному фільмі. Питання про те, як з таким минулим він був завербований, перевіряли чи його взагалі, залишається відкритим - коментувати це відмовилися і прес-секретар командування армії США по рекрутингу Келлі Бленд, і сам Кувелье.

В армії США у виняткових випадках дозволяють служити людям з «темним» минулим, однак у випадках з виявленням групової або екстремістської діяльності це неможливо.

Кувелье намагався довести, що він змінився.

«Армія - це мій єдиний шанс рухатися далі і виправити своє минуле, - заявив Кувелье в електронному листі. - Я зрозумів, що мені настільки подобається ця країна, її спосіб життя і її конституція, що я готовий захищати її».

Даючи інтерв'ю The Washington Post, він попросив поміняти ім'я та фотографію і заявив: «Публікуючи розповідь про мене, ви ставите під загрозу мою кар'єру і надаєте відмінну послугу кожному, хто намагається внести смуту в ряди армії. Моїм колишнім російським товаришам це сподобалося б».

Будучи громадянином США, бойовик «ДНР» Кувелье може потрапити під федеральне звинувачення, оскільки так звана «республіка» потрапила під санкції уряду США.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...