Бойовика, який вбивав “Кіборгів”, судді вдруге відпустили на волю

Суд Мар’їнки, що в Донецькій області, вирішив не продовжувати запобіжний захід для бойовика “ДНР” Романа Джумаєва, який вбивав українських військових в ДАПі та Дебальцевому.

Дане рішення суд ухвалив 22 березня і вже 7 квітня терорист може вийти на свободу, передають Патріоти України з посиланням на місцеве видання Вчасно.

Джумаев воював у батальйоні “Пятнашка” і брав участь у боях за Донецький аеропорт у 2014 році, а також взимку 2015 в боях за Дебальцеве.

Після цього він поїхав у Білорусь, де всім ЗМІ розповідав про свій “героїзм” у терористичній республіці. Але білоруси почали піднімати питання про його депортацію, і він виїхав в Україну. Його затримали у вересні 2017 року в районі Мар’їнки, коли він намагався в’їхати до “ДНР”.

Йому були пред’явлені звинувачення по статті “Створення терористичної групи”, і в травні 2018 року справу було передано в суд, але тоді служителі Феміди його не стали заарештовувати і відпустили, всупереч тяжкості обвинувачення.

Після цього він в Маріуполі почав займатися торгівлею і затримали його випадково, після конфлікту з місцевими жителями, він напав на поліцейського. У грудні 2018 року йому обрали запобіжний захід – утримання під вартою.

Другий раз звільнити його з-під варти прийняли рішення ті ж судді, що це зробили в минулому році. Прокуратура вже кілька разів подає клопотання про відвід суддів – безуспішно.

За словами активістів, судді намагалися “по тихому” звільнити Джумаєва – кожен раз, коли на засідання приїжджали активісти засідання переносилося.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...