Борошно удвічі дорожче, ніж по всій Україні: Стало відомо про махінації із закупівлями для їдальні Ради (документ)

Найбільша сума у 300 тисяч гривень піде на 20 тонн пшеничного борошна вищого ґатунку в тарі по 50 кг за ціною 15 гривень/кг із ПДВ.

ДП "Їдальня управління справами апарату Верховної Ради України" 9 липня за результатами тендеру замовило ТОВ "Фудсі Компані Лтд" продуктів на 720 тисяч гривень. Про це повідомляють "Наші гроші" з посиланням на систему "Прозорро", передають Патріоти України.

До серпня 2019 року їдальні поставлять борошно, крохмаль, крупи, макарони і готове тісто. Найбільша сума у 300 тисяч гривень піде на 20 тонн пшеничного борошна вищого ґатунку в тарі по 50 кг за ціною 15 гривень/кг із ПДВ.

Вказується, що товар оплачуватимуть упродовж двох тижнів після поставки.

Переможець подав сертифікат якості на пшеничне борошно вищого ґатунку виробництва філії "Кролевецький комбінат хлібопродуктів" ПАТ "Державна продовольчо-зернова корпорація України" ("ДПЗКУ", Кролевець Сумської області). Водночас відзначається, що на сайті самої "Фудсі Компані Лтд" кролевецьке пшеничне борошно вищого ґатунку продається вдвічі дешевше – по 385 гривень за 50-кілограмовий мішок, або 7,7 гривні/кг. А білоцерківське борошно вищого ґатунку в кілограмових пачках там коштує в півтора рази дешевше – по 10 гривень/кг. У відкритих джерелах ціни борошна вищого ґатунку не перевищують 8 гривень/кг.

Київською "Фудсі Компані Лтд" володіють кияни Леонід Моруженко і Наталія Вівденко. За даними "Наших грошей", цього року фірма отримала два підряди парламентської їдальні на 321 тисячу гривень, а в 2016 році – один підряд Терцентру соцобслуговування Святошинського району Києва на 2 тисячі гривень.

Вказується, що єдиний конкурент ТОВ "Люксспецметалопоставка" не завантажив жодного документа. До того ж ніхто не знижував ціну під час аукціону.

ТОВ "Люксспецметалопоставка" із села Петропавлівська Борщагівка під Києвом належить луганчанам Михайлу Гуфрію та Наталії Вівденко – вищезгаданій власниці фірми-переможця. Гуфрій також володіє луганськими ТОВ "Лугспецметалопоставка" і ТОВ "Торгово-комерційна фірма "Балка Плюс" з Юрієм Вівденком.

Директором ДП "Їдальня" є Микола Бобренко. Його дружина Алла Долгопят працювала і значилася співзасновницею в ТОВ "Беніш Джі Пі Ес Україна", яке за Януковича було найбільшим постачальником систем GPS-навігації для держсектору. Раніше засновником "Беніш Джі Пі Ес Україна" був також Євген Фельдшеров, позаштатний радник екс-міністра енергетики та вугільної промисловості Едуарда Ставицького у 2013 році.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...