Боротьба з бур'янами: Влада оцінила можливість скасування концерту Лободи в Одесі

Юридичних підстав для заборони концерту в Одесі одіозної співачки Світлани Лободи немає, але в цьому випадку слід розглядати моральний аспект питання.
Максим Степанов

Про це на своїй сторінці в Facebook написав голова Одеської обласної державної адміністрації , передають Патріоти України.


"А чи може заглушити безмірну печаль понівеченої війною України музика тих, хто догоджає нею тим, які посилають в нашу країну вбивць? А, може, музика цих вихваляючих теж стає вбивцею?" - наголосив він.

Глава регіону зазначив, що деякі артисти люблять повторювати, що вони поза політикою і просто заробляють гроші.

"Так, вони можуть бути поза політикою і можуть заробляти гроші. Вони можуть продавати свій талант, але вони не повинні продавати ні свою честь, ні свою Батьківщину. Це ж дуже просто усвідомити, якщо твоя Батьківщина у вогні, ти не можеш кокетувати і створювати гарний настрій тим, хто цей вогонь запалив і підтримує, мріючи випалити твою країну дотла. Це не вимірюється грошима. Це рівно те, наскільки ти людина", - пише Степанов.

"Анастасія Приходько й Ані Лорак, Лобода й Андрій Макаревич. Начебто всі артисти, а спільного нічого. Різниця в наявності честі і почуття власної гідності. Анастасія Приходько в 2009-му, виступаючи на Євробаченні за Росію, отримує нагороди. Слава, популярність і гастролі в Росії. Але після початку російської агресії вона відмовляється від усього, що пов'язувало її з цією країною. Вона навіть не намагалася допустити для себе можливість зробити вибір між грошима й Україною", - додав глава Одеської ОДА.

Він порівняв ситуацію Приходько з Ані Лорак.

"Ані Лорак теж українка, весь творчий шлях якої був пов'язаний з Україною. Однак це не завадило їй безсоромно вітати російських солдатів 23 лютого. Солдатів, які приїжджають нас вбивати! Вона вибрала гроші й безчестя без найменшої тіні сумніву", - констатував Степанов.

Голова облдержадміністарції нагадав, що Лобода не один раз виступала в Кремлі, давала концерти на Першому каналі Росії, відвідувала премії "Рутвен", співала на весіллях і вечірках російських олігархів.

"Гроші виявилися понад Україною. І всі виправдання про те, що я просто так заробляю, а Україну я люблю - абсолютно безглузді. Саме тому я думаю, що Україну Лобода не те, щоб не любить, їй на Україну абсолютно наплювати. Я завжди виступав і виступаю за диктатуру Закону та верховенство права. Немає жодного юридичного приводу забороняти концерт Лободи в Одесі. Є тільки моральна позиція. Позиція по відношенню до України, тих, хто на війні і тих, хто в полоні, хто вже не живе з нами, до їхніх дітей, дружин, чоловіків і батьків", - наголосив він.

"І я знаю точно, що в Україні є гідні артисти. Їх багато. Виступи яких прикрасили б свято до Дня нашого міста. Нехай наше місто буде символом національного згуртування. Одеса - перлина! Звертаюся до організаторів концерту - давайте підтримаємо прекрасний статус нашого міста!" - підсумував Степанов.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...