Боротьба за українців посилюється: Чехія хоче збільшити квоту для робітників з України в два рази

Уряд Чехії розглядає можливість розширення квоти до 40 тисяч чоловік щорічно.

Чеський уряд розглядає можливість подвоєння квоти на запрошення українських працівників в рамках програми, що функціонує з 2016 року. Про це повідомив міністр закордонних справ Чеської Республіки Томаш Петршічек, передають Патріоти України з посиланням на Укрінформ.

"Поточна щорічна потужність - 21 000 осіб. Уряд Чехії розглядає можливість розширення квоти до 40 000 чоловік щорічно, проте остаточне рішення ще не прийнято", - повідомив міністр.

Саму програму сприяння працевлаштуванню, він назвав унікальною і надзвичайно успішною, що дозволяє претендентам з України подавати заявки на отримання виду на проживання в зв'язку з працевлаштуванням (так звані трудові картки).

Петршічек зазначив, що завдяки сталому економічному зростанню Чехії на ринку праці існує високий попит на кваліфікованих працівників, який неможливо задовольнити за рахунок внутрішніх ресурсів. "Це відкриває можливість для українських працівників, які є кваліфікованими і працьовитими, набути досвіду роботи в різних (найчастіше високотехнологічних) компаніях Чеської Республіки, який пізніше може бути використаний в Україні", - підкреслив міністр.

Що стосується власне економічного співробітництва України і Чехії, то в минулому році двосторонній товарообіг збільшився більш ніж на 15%. За словами глави МЗС, "деякі інвестори відкривають для себе український ринок як альтернативу російському, з якого вони вирішили піти". В цілому Петршічек очікує, що присутність чеського бізнесу в Україні буде більш значним в найближчі роки.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...