Бракує "гарматного м'яса": Терористи "Л/ДНР" на Донбасі активно вербують у свої ряди зеків

Бойовики терористичної організації «ДНР» в обмін на умовну свободу вербують до своїх лав громадян, які відбувають покарання у місцях позбавлення волі на тимчасово окупованих територіях Донецької області.

Про це повідомляє прес-центр Державної прикордонної служби України із посиланням на свідчення громадянина Грузії, який був затриманий при в’їзді на підконтрольну територію та перебував в ув’язненні на окупованій території, передають Патріоти України.

«Представники незаконних збройних формувань поставили чоловіка перед фактом, що під час переміщення з одного виправного закладу в інший його паспортні документи (як і багатьох інших ув’язнених) було втрачено, тож найкращий вихід стати одним з «гордих ополченців», на що чоловік відповів відмовою, тоді як були й такі, що погоджувалися, в обмін на таку собі своєрідну свободу», йдеться у повідомленні.

За даними Держприкордонсулжби, затриманий чоловік є громадянином Грузії та з лютого 2011 року утримувався у місцях позбавлення волі. Зі слів затриманого, у 2013 році його було засуджено до 7 років позбавлення волі за ст. 187 Кримінального кодексу України (розбій).

«Відсидіти строк спокійно в Макіївській колонії йому не вдалося чоловік розповів, як наприкінці літа 2014-го відбувався неодноразовий обстріл Макіївської виправної колонії, згодом же його перевели в колонію м. Торез, де на ув’язнених здійснювався постійний тиск в питанні поповнення лав так званої «ДНР», додали у прес-центрі.

Також зазначається, що наразі чоловіка передано Національній поліції для проведення відповідної перевірки.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...