"Братання скреп": "Несмотря на оптимизм руководителей, осетинцы не поедут получать высшее образование в "ДНР", - політолог Діна Алборова

Перебуваючи з робочим візитом у Донецьку, президент Південної Осетії повідомив журналістам, що планується підписання повноцінного угоду з "ДНР" в сфері освіти.

Особливо президенту сподобалася перспектива отримання в Донецьку медичної освіти, яке Анатолій Бібілов охарактеризував самими втішними епітетами, передають Патріоти України з посиланням на «Ехо Кавказу».
Поки немає ніяких подробиць того, коли "ДНР" і РПО підпишуть угоду про співпрацю в сфері освіти, але, знаючи слабкість південноосетинських керівників до оформлення будь-яких міждержавних угод і договорів, в республіці цю ініціативу сприйняли насторожено.
Південноосетинський політолог Діна Алборова розповіла, що в реаліях сьогоднішнього дня їй також складно уявити, щоб вона могла відправити своїх дітей здобувати вищу освіту в зону бойових дій: «Потому что в первую очередь это связано с вопросами безопасности. Кто дает эту гарантию? Никто ее не может дать. Сейчас ситуация в Донецке абсолютно нестабильна, и, скажем откровенно, там открытые боевые действия. Вот в этом случае, каким образом вы можете отправить своего собственного ребенка, а даже и не собственного — любого выпускника из Южной Осетии, это я понять, конечно, не могу. С той точки зрения, чтобы развивать отношения, обмен студентами и так далее, это было бы неплохо. Но опять же, в связи с ситуацией нестабильности, я даже не представляю, как это возможно».
Тим більше, продовжує вона, що мова йде про дітей у віці від 16 років: «Это самая такая молодежь. Я думаю, что, сейчас я скажу ужасную вещь: и так множество молодых людей этого возраста погибло, защищая свою родину. Но, отправляя их в регион, который в огне? Получать образование? Я не знаю, какой родитель, какой камикадзе может на это решиться».
Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...