"Брати" не хочуть більше годувати "дармоїдів": На Росії біженці з Донбасу скаржаться на негостинність та злу долю

На Росії біженцям з Донбасу стали відмовляти у продовженні статусу біженця та тимчасовому притулку.

Проживаючі в Білгородській області біженці розповіли журналістам, що тим, хто у 2018 році звернувся з проханням продовжити статус тимчасового притулку, почали повертати українські паспорти, передають Патріоти України з посиланням на росЗМІ.
За словами емігрантів, служби ходять по домівках і перевіряють, щоб біженці жили за місцем реєстрації, в іншому випадку штрафують. У той же час, повідомляється, що офіційно знімати житло - дуже дороге задоволення.
Одночасно, жителі Донбасу скаржаться на безробіття на окупованій батьківщині. За їх словами, Росія платить допомогу в розмірі 3100 рублів на місяць, одна тисяча з яких йде на оплату комуналки.
25 жовтня Держдума РФ прийняла в першому читанні законопроект, що спрощує отримання громадянства для росіян і російськомовних громадян колишнього СРСР. Однак правозахисники вважають, що закон після вступу в силу не допоможе українцям, які шукають притулку в Росії.
За даними комітету "Гражданское содействие", на практиці біженцям з Донбасу відмовляють у продовженні тимчасового притулку і видворяють в Україну.
Однак в управлінні з питань міграції УМВС Росії по Бєлгородській області журналістам розповіли, що в 2018 році "звернення від іноземних громадян за отриманням статусу біженця не надходили".
Також відомо, що бойовикам, які втекли в РФ, теж доводиться "не солодко". "Были случаи, когда людей, которые участвовали в ополчении, а потом были взяты в плен, обменяны и оказались в России, решением суда выдворяли на Украину. Об их участии в военных действиях против регулярной украинской армии было известно, этим людям на Украине грозила скамья подсудимых. Только благодаря вмешательству уполномоченного по правам человека в РФ Татьяны Москальковой нам удалось остановить процесс выдворения в отношении тех людей. И все равно эти решения продолжают приниматься, к нам продолжают обращаться все новые украинцы", - повідомила голова комітету "Гражданское содействие".
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...