Брав хабарі і мріяв про "ЛНР": Правоохоронці затримали заступника голови Харківського прикордонного загону

Правоохоронці затримали заступника начальника Харківського прикордонного загону за підозрою в отриманні хабарів за фальсифікацію даних про перетин державного кордону.

Про це повідомив речник Генеральної прокуратури України Андрій Лисенко у Facebook 16 лютого, передають Патріоти України.

За словами Лисенка, "полковник П." організував злочинну схему "отримання неправомірної вигоди за внесення неправдивих відомостей до офіційних документів та автоматизованих системи щодо безпідставного перетину державного кордону України окремими особами". "У ході слідства також розслідуються обставини дій останнього в інтересах осіб, які підозрюються в участі у незаконній діяльності терористичних організацій", – додав Лисенко.

Вирішують питання щодо повідомлення полковнику про підозру у кримінальних злочинах, передбачених ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації), ч. 3 ст. 368 (отримання хабара в особливо великому розмірі або службовою особою, яка обіймає особливо відповідальну посаду), ч. 3 ст. 362 (несанкціоновані дії з інформацією), ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України та обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Як заявив у Facebook 17 лютого спікер управління Служби безпеки України у Харківській області Владислав Абдула, затриманий планував "працевлаштуватися" у "фейкових структурах терористичної організації "ЛНР". "У рамках відкритого кримінального провадження співробітники СБУ, зокрема, задокументували отримання посадовцем $500 за нелегальне переправлення через кордон громадянки РФ. За інформацією спецслужби полковник також вів таємні переговори з представниками терористичної організації "ЛНР", плануючи отримати керівну посаду у фейковому "міністерстві державної безпеки", – написав Абдула.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...