Британські вчені передбачили невтішні наслідки кліматичної катастрофи для Європи

Прогнозується, що урагани стануть з'являтися частіше і будуть сильніше.

Вчені Великобританії з Ексетерського університету в ході досліджень з'ясували, що антропогенна зміна клімату спровокує триразове збільшення кількості стихійних лих до кінця XXI століття над Європою. Про це повідомляється в прес-релізі університету, передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ.

Внетропічні циклони відіграють важливу роль у формуванні погоди над Північною Америкою і Європою. Вони характеризуються зниженим атмосферним тиском у центрі і обертанням проти годинникової стрілки. При цьому з півдня надходить тепле повітря, а з півночі — холодне. На кордоні холодних і теплих повітряних мас формуються фронти, які викликають сильні опади.

Фахівці проаналізували поведінку циклонів і створили модель, передбачивши частоту їх формування і силу у подальшому з урахуванням різних факторів, включаючи збільшення середньої температури повітря на Землі через викиді парникових газів.

Дослідження показали, якщо не відбудеться значного скорочення викидів парникових газів, то урагани, що зачіпають населені місця в Північній півкулі, стануть з'являтися частіше і будуть сильніше. Крім того, збільшиться число великих повеней, подібних тим, що сталися в графствах Сомерсет (2013-2014 роки), Камбрія (2015 рік) і Глостершир (2007 рік).

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...