БТР-4МВ1: Розробники представили журналістам дослідний зразок українського "міні-танка" (відео)

Український загальнонаціональний телеканал ICTV опублікував сюжет на тему розвитку оборонно-промислового комплексу України.

Кореспонденти каналу вирушили на полігон Харківського конструкторського бюро з машинобудування імені О.О. Морозова, де місцеві фахівці представили свій перший дослідний зразок, передають Патріоти України.

За словами журналістів, головне завдання нової бронемашини полягає в тому, щоб максимально непомітно і швидко доставити десантників на бойове завдання. Завдяки встановленому німецькому дизельному двигуну Deutz BF6M1015CP потужністю 450 к.с. броньовик розганяється до 110 км/год, при цьому БТР здатний перепливати водні перешкоди глибиною до чотирьох метрів зі швидкістю 10 км/г.

«Конструкція дозволяє поставити додаткову броню, ще один паливний бак, а за бажанням навіть може перетворитися в машину-амфібію для виконання завдань морської піхоти», – зазначила кореспондент телеканалу Тетяна Доцяк.

БТР-4МВ1 оснащений додатковим поплавком і відкидним водовідбійним щитом (за зразком модифікації БТР-4М). За словами журналістів каналу, захист у цієї машини найміцніший серед усіх українських бронетранспортерів: «Носову частину конструктори трохи нахилили, тому більшість снарядів противника відлетить рикошетом, а динамічний захист не дасть їм потрапити в середину».

«Відбувається пробивання цього елемента додаткового захисту, але, коли він (снаряд – прим.ред.) Долітає до основної броні, він уже має не ідеальну форму, і тому його ефективність різко знижується», – підкреслив науковий співробітник ХКБМ Андрій Богач.

Розробники називають цей БТР «міні-танком», оскільки в разі вогневої атаки машина здатна дати гідну відсіч.

«Кулемет на дві тисячі пострілів і гармата з трьома сотнями бронебійних і осколково-фугасних снарядів. А ще гранатомет на 29 гранати з трьома додатковими магазинами. І дві протитанкові керовані ракети ПТУР, які пробивають танк на відстані до п’яти кілометрів », – додала кореспондентка.

Він не боїться ні води, ні снарядів і може дати гідну відсіч у разі атаки ворога – харківські конструктори показали новий БТР-4МВ1.

Це принципово нова машина, виготовлена за останніми вимогами НАТО, у ній враховані всі побажання українських військових.

Бронемашина може не тільки швидко доправити десантників для виконання бойового завдання, а й плавати, а конструктори називають його міні-танком – через потужну вогневу міць.

БТР може перевозити до 7 десантників, а керує машиною екіпаж із 3 військових – механік-водій, командир і навідник оператор. Американська автоматична коробка передач дозволяє комфортно маневрувати, а кілька відеокамер – контролювати ситуацію в радіусі 360 градусів.

Даний проект реалізується майже 80 заводами Укроборонпрому. Конструктори після випробувань мають намір запустити новий БТР в серійне виробництво.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...