Буде більше ДТП? - Автомобілістам в Україні готують неприємний сюрприз

В Україні з 1 вересня 2018 року дозволили звужувати смуги руху на дорогах.

Як пояснив радник міністра інфраструктури України, фахівець з питань транспорту Віктор Загреба, оптимальна ширина смуг на безпечній дорозі не повинна перевищувати 3 метри, передають Патріоти України.
"У населених пунктах смуга руху повинна бути не ширше, ніж три метри. Ширина легкового автомобіля близько 2 метрів, автобуса - 2,75-2,9 м, - цитують Загребу ЗМІ. - Зараз в Києві стандартна ширина - 3,75 м, це як в Німеччині на автобанах. Тільки у них немає обмеження швидкості зовсім, а у нас нібито 50 км / год. Але часто є смуги 4 м, 4,5 м, 5 м або 6 м. Чим ширше смуга, тим швидше по ній їде водій, це науковий факт. Відповідно, в місті ширина смуг, де ходять автобуси або вантажівки - 3 м, а на тихих спокійних вуличках - 2,75 м, можливо, навіть 2,5 метра.
Радник відзначив, що в Києві є кілька вулиць, де смуги руху вже менше, ніж 3,75 м. Серед них - Північний міст і вулиця Володимирська.
При цьому фахівець відзначив, що збільшення кількості смуг не врятує Київ від пробок. Тут діє такий "закон": додаючи нові смуги і розв'язки, місто лише збільшує попит. Наприклад, з'явилися тендери на реконструкцію Голосіївського проспекту, і замовник написав, що потрібно додати ще дві смуги, їх стане шість. Можливо, в перші два тижні після такого ремонту жителям району буде здаватися, що пробок менше. І багато хто з них підуть купувати собі машини. Але навряд чи це можна вважати хорошим рішенням, оскільки авто не буде де паркувати в центрі.
За словами Загреби, це нескінченний процес. США через це вже пройшли і в Нью-Йорку розбирають хайвеї, знижують швидкість руху, так як переконалися, що система не працює.

У свою чергу соцмережі дивуються: як автобус шириною 2,9 метра може їхати по смузі шириною 3 метри?! Та й легковий автомобіль не проїде, враховуючи, що йому потрібен хоч якийсь резерв на маневр для об'їзду нескінченних ям на українських дорогах.

Джерело: КП в Україні
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...