"Буде важко, але ви тримайтесь": Як зростуть тарифи на комунальні послуги в столиці (інфографіка)

Після прийняття КМДА рішення про збільшення тарифів на послуги з утримання багатоквартирних будинків та прибудинкових територій, з 1 липня киянам доведеться платити замість в середньому 2,85 грн / кв. м, мінімум 5,80 грн / кв. м.

Відповідну інфографіку опублікувало "Сегодня", передають Патріоти України.

При цьому для киян, які будуть справно платити до 20 числа кожного місяця, діятиме знижка в 10%.

Згідно з розпорядженням КМДА, подорожчання торкнеться 8,4 тис. житлових будинків (всього їх 11,4 тис.). Решта будинків обслуговують комерційні ЖЕКи, ОСББ, ЖБК, які вже давно підняли тарифи.

"Середній тариф складе після подорожчання 5,80 грн / кв. м, тоді як тариф комерційних жеків вже зараз - 7-10 грн за кв. м", - пояснив радник першого заступника голови КМДА з питань цінової політики Василь Яструбинський.

Відзначається, що експерти згодні, що тариф б'є багатьох киян по кишені, але запевняють, що ситуація безвихідна.

"Перегляд тарифів за комунальні послуги потрібно було зробити ще кілька років тому. Втім, третина киян це підвищення не торкнеться, оскільки вони отримують субсидії від держави", - заявив директор аналітико-дослідницького центру "Інститут міста" Олександр Сергієнко.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...

Хіти тижня. День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети

субота, 16 вересень 2023, 6:41

17 вересня за новоюліанським календарем (до 1923 року - 30 вересня) українці святкують день ангела Віри, Любові, Надії і Софії. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в церкву, і попросити у ікони трьох великомучениць здоров'я...