Будемо і далі заарештовувати "кримські" кораблі: Україна відповіла на військово-морські погрози Росії

Правоохоронні органи України “негайно реагуватимуть” на порушення порядку входу і виходу кораблів з окупованої території, в тому числі з Криму.

Олег Слободян

Про це заявив речник Держприкордонслужби Олег Слободян, передають Патріоти України.

Коментуючи конфлікт, що виник у результаті затримання українськими прикордонниками російського торгового судна “Норд” і російських погроз про намір посилити перевірки українських кораблів , він визнав: “На даний момент Керченська протока фактично повністю контролюється Російською Федерацією”.

“Що стосується погроз з боку РФ, будемо дивитися на питання з іншого боку: ми діємо в рамках правового поля та чинного законодавства. Позиція України однозначна: Крим – незаконно окупована частина України, тому на порушення порядку входу і виходу з окупованої території правоохоронні органи будуть реагувати негайно”, – підкреслив Слободян.

“Я знаю, що в рамках взаємодії у секторі безпеки і оборони заходи щодо захисту інтересів України відпрацьовуються. Що стосується того, що може зробити РФ – може зробити багато чого, але якщо зробить – будемо дивитися. Не будемо поспішати з висновками і негативними прогнозами”, – зазначив він, додавши, що можливості України в чорноморському “регіоні на даний момент адекватні існуючим загрозам”.

Як повідомлялось раніше, 26 березня корабель морської охорони Держприкордонслужби в українських водах Азовського моря затримав риболовецьке судно-порушник “Норд” під російським прапором. 4 квітня голова Загальноросійського руху підтримки флоту Михайло Ненашев заявив про те, що у відповідь Росія може посилити технічний огляд українських суден у Керченській протоці, а також застосувати “заходи військового характеру”.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...