"Будівельна афера": Одеська компанія продає квартири в неіснуючому будинку

Будівельна компанія "Кадорр" продає квартири в запланованому будинку на вулиці Червоні зорі, на ділянку для якого не має дозволів.

Микола Крикливий: Власність пансіонату належить державному підприємству "Укрпрофоздоровниця"  Фото: odessitua.com

Про це 26 липня заявив на сесії Одеської міськради депутат від фракції Української морської партії Сергія Ківалова, голова комісії з питань планування забудови територій, міського дизайну та архітектури Микола Крикливий, передають Патріоти України.

"У нас є великі сайти, які продають нерухомість в Одесі. Двокімнатні, однокімнатні. Дану інформацію виклала і будівельна компанія "Кадорр груп". Є проект будинку на вулиці Червоні зорі, на території пансіонату "Червоні зорі". Знаючи інформацію і будучи переконаний в її достовірності: "Кадорр груп" не має ніякого відношення до цієї земельної ділянки. Власність пансіонату належить державному підприємству "Укрпрофоздоровниця". "Кадорром" не подавалась і не розроблялася ніяка проектно-кошторисна документація по будівництву житлового комплексу на цій території", – повідомив він.

Про те, що землю оформлено на "Укрпрофоздоровницю", Крикливий заявив, посилаючись на документи.

"За даною адресою у "Кадорр груп" немає жодних правовстановлювальних документів. Корпуси пансіонату належать "Укрпрофоздоровниці". Є свідоцтво про право власності, є виписка з Держреєстру", – розповідає депутат.

Крикливий підозрює, що продаж квартир може бути аферою.

"Можливий факт шахрайства. Адже люди вже можуть купувати квартири в неіснуючому будинку", – заявив він.

Депутат запропонував створити комісію й детально розібратися в ситуації.

Створити ще одну робочу групу для перевірки забудови одеського узбережжя компанією "Кадорр", яка належить бізнесмену Аднану Ківану, депутати міськради вирішили 26 квітня. Перевіряти будівництво в районі прибережних схилів Одеси разом із комісією з міських депутатів збиралися експерти з обвальних процесів, оскільки в управлінні інженерного захисту території міста та розвитку узбережжя Одеської міськради побоювалися, що через проведення робіт зросла ймовірність зсувів.

Ківан – одеський бізнесмен сирійського походження. Український Forbes у 2012 році заніс один із його об'єктів до топ-12 будівель на морському узбережжі Одеси. Видання писало, що Ківана називають найбагатшим одеситом, і зазначало, що походження його капіталів для журналістів залишається невідомим, а також що його батько, імовірно, був у Сирії членом уряду.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...