Будьте обережні: Улюблена страва українців виявилося отрутою

Чеські дослідники опублікували звіт, в якому йдеться про те, що людям, які люблять суші, потрібно бути обережніше, оскільки вживання цієї страви може бути небезпечним для здоров'я.

Йдеться про небезпечний вірус, який може міститися в сирій рибі, яку використовують для приготування суші, передають Патріоти України з посиланням на закордонні ЗМІ.

При цьому, збудник дифіллоботріозу, про який говорять вчені, зустрічається не тільки в лососі з Японії і Камчатки, але і в рибах Тихого океану. Його назва Diphyllobothrium nihonkaiense і він небезпечний для людей тим, що є збудником диспепсичних розладів. Крім того, він може призводити до появи B12-дефіцитної анемії. Відзначимо, що живе вірус саме в рибі, причому тій, яка часто використовується для приготування суші.

Крім того наголошується, що диспепсичні розлади нерідко пов'язуються з вмістом в рибі миш'яку, ртуті та діоксинів.
Лосось - це справжня отрута, яка може привести до сильних харчових розладів. При термічній обробці їх концентрація знижується, однак для приготування суші використовується сира риба. Деякі лікарі навіть не радять їсти суші і слабосолений лосось вагітним жінкам, так як корисні і шкідливі речовини надходять до плоду і можуть привести до непоправних генетичних змін.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Як австрійці господарювали в українському селищі під час Першої світової (фото)

неділя, 23 червень 2024, 22:55

На знімках зображені солдати та місцеві мешканці. Фото зберігаються у Австрійському державному архів. Журналісти пропонують переглянути світлини селища Перегінське - тепер Рожнятівський район Івано-Франківської області, передають Патріоти України. Вони...

Трійця: Легке меню до святкового столу (фото, відео)

неділя, 23 червень 2024, 5:40

На свято можна приготувати прості страви, які не вдарять по фігурі. У неділю, 23 червня, цьогоріч відзначатиметься Трійця – 50-й день після Великодня (Воскресіння Христове). Традиційно меню на Паску жирне, у ньому багато м'ясних страв, оскільки до свя...