Будуть вірити, що "пронесе": Експерт пояснив, чому російські олігархи не повернуть гроші в РФ

Російські олігархи, які потрапили під санкції, намагатимуться вивести свої гроші. Але вони не хочуть повертати їх у Росію, тому що там їх майже гарантовано заберуть.

Про це сайту "24" повідомив дипломат, експерт фонду "Майдан Закордонних Справ" Олександр Хара, передають Патріоти України.

Як розповідає фахівець, олігархи намагатимуться захиститися, лобіюватимуть свої інтереси, щоб довести США, що їх не треба карати. Адже західна правова система – не Басманний суд Москви, який штампує кремлівські рішення. Вони можуть спробувати довести, що не задіяні в корупційних схемах і не висловлювалися за окупацію Криму. Однак, вважає Хара, навряд чи їм це вдасться.

За словами дипломата, за чотири роки війни проти України і введення санкцій з Росії, за офіційними даними, було виведено чверть мільярда доларів. Неофіційно, певно, ще більше. "Олігархи розуміють, що вони можуть бути під санкціями, і є механізми, щоб розблокувати свої гроші або користуватися нерухомістю. В Росії це неможливо, враховуючи, що це не правова і не демократична держава. Але, якщо вивести капітали в Росію, вони будуть поглинуті системою. Олігархи не вірять Путіну, тому не повертатимуть гроші в Росію", – вважає Олександр Хара.

В той же час, говорить експерт, російським олігархам, крім Росії, нема куди переводити свої капітали. В Китаї можна заробити, але там дивна система, в яку можна вкласти гроші, а вивезти не можна. Індія – ще складніше. "Російські олігархи опинилися перед дилемою: очікувати, що їх пронесе, або повертати гроші в Росію, де їх заберуть", – підкреслив Хара.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...