Буйство скреп: "Гундяєвці" поширюють фейки з метою спровокувати протистояння на релігійному грунті

"Союз православных журналистов" повідомив про нібито захоплення Вінницького Свято-Преображенського кафедрального собору УПЦ МП.

Як повідомив СПЖ з посиланням на власні джерела, вранці 15 грудня до кафедрального собору Вінниці під'їхали близько 20 молодих людей спортивної статури і відібрали в охорони ключі від усіх приміщень комплексу. «Забирайте свої речі і йдіть», - заявили вони представникам УПЦ, передають Патріоти України.

Нагадаємо, керуючий Вінницькою єпархією митрополит Вінницький і Барський Симеон виявився єдиним архієреєм, який не підписав Постанови Архієрейського Собору УПЦ. Пізніше він повідомив, що може стати главою ЕПЦ так само, як і будь-який інший архієрей, який візьме участь в «об'єднавчому Соборі».

Пізніше прес-служба Вінницької єпархії УПЦ спростувала дану інформацію, оприлюднивши власну заяву:

"Повідомлення «Союзу православних журналістів», опубліковане 15 грудня об 11.00 про нібито захоплення Спасо-Преображенського кафедрального собору м. Вінниці є фейковим і провокативним та має на меті створення напруги серед віруючих у м. Вінниці.

Повідомляємо, що з 1991 року фактично і з 1993 року юридично приміщення Спасо-Преображенського кафедрального собору м. Вінниці передані у постійне безоплатне користування релігійній громаді собору і на даний момент залишаються в користуванні громади. В той же час будівлі собору і історичного архітектурного комплексу «Мури», до якого вони входять і який є пам’яткою архітектури національного значення», є власністю держави України і перебувають під її охороною.

У опублікованій 14 грудня на сайті облдержадміністрації заяві Вінницької ради оборони міститься застереження громадян від будь-яких протиправних дій на релігійному підґрунті, особливо враховуючи те, що на території Вінницької області діє правовий режим воєнного стану. У заяві зазначено, що: «Храми передані релігійним громадам, як юридичним особам, в управління, а земля – у постійне користування. Намагання інших осіб заявити про свої права на об’єкти, всупереч діючих правових норм, можуть розцінюватися як порушення законодавства України». Серед таких храмів названий саме Спасо-Преображенський кафедральний собор. Отже, держава в особі обласної влади, заявила про забезпечення безпеки і запобіганням будь-яких силових діям щодо кафедрального собору і віруючих.

На даний час у Спасо-Преображенському соборі м. Вінниці спокійно: звершуються богослужіння і відправляються треби для парафіян храму."

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...