"Бухгалтеру" "кухаря" Путіна пред'явили звинувачення за втручання у вибори в США

Мін'юст США звинуватив громадянку Росії Олену Хусяйнову у втручанні в вибори в Конгрес США, які відбудуться в листопаді 2018 року.

Про це пише видання The Washington Post, передають Патріоти України.

Кримінальна справа стосовно росіянки стала першою, яку відкрито відносно іноземного громадянина за втручання у вибори. «Мета цієї передбачуваної змови, яка триває й досі, полягає в тому, щоб посіяти розбрат в політичній системі США і підірвати віру в нашу демократію», - йдеться в заяві.
Хусяйнова працювала бухгалтером «Проекту Лахта», який фінансувався російським олігархом Євгеном Пригожиним і підконтрольними йому компаніями. Загальний бюджет проекту склав 35 млн доларів, частина його була спрямована на втручання у вибори США.
У Мінфіні США вважають, що саме Хусейнова займалася оплатою роботи активістів, рекламою в соціальних мережах, реєстрацією доменів і просуванням новин в соціальних мережах. Пов'язані з проектом акаунти писали в соцмережах коментарі на теми імміграції, контролю над зброєю, ЛГБТ, расових відносин.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...