"Бути чи не бути?" - На Заході дали прогноз з приводу американо-російської ядерної війни

США, Російська Федерація і, з меншою ймовірністю, Китайська Народна Республіка можуть ненавмисно спровокувати ядерний конфлікт.

До такого висновку прийшов журналіст і співробітник «Фонду Карнегі за міжнародний мир» Джеймс Актон, повідомляє портал International Security, передають Патріоти України.
«Неядерна зброя все в більшій мірі здатна загрожувати агентам управління, контролю, зв'язку та розвідки подвійного призначення, які розташовані на відстані або віддалені від ймовірних театрів конфлікту. Ця форма "заплутування" ядерних і неядерних потенціалів створює загрозу китайських або російських неядерних ударів проти США або США, що завдають удари по Китаю або Росії, щоб викликати ненавмисну ядерну ескалацію», - вважає він.
На думку Актона, аж до середини 1980-х років американські супутники раннього попередження використовувалися тільки для того, щоб виявити запуск ракет з ядерними боєголовками. На даний момент вони дозволяють здійснювати різні неядерні місії, на кшталт надання даних про протиракетну оборону, пов'язану з перехопленням стандартних балістичних ракет.
Журналіст вважає, що атака РФ на такі супутники буде сприйматися США в якості сигналу початку ядерної війни. «Росія, Китай і США, швидше за все, відмовляться від витрат на поділ своїх ядерних і неядерних систем управління і засобів», - підсумував він.
Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...