Бути людиною так просто: Виняньчений 12-річною школяркою лелека відчув тепло і вилетів на волю (відео)

Птах може виявитися "дівчинкою", але про це стане відомо, коли з вирію прилетять його родичі.

Лелеченя Буслик, якого виняньчила школярка з Кіровоградщини, відчув тепло і вилетів на волю. Торік родичі не покликали птаха із собою у вирій і він залишився зимувати в хаті своїх рятівників. Дотепер чорногуз відмовлявся виходити з теплої комори, але тепер відчув, що прийшла весна і це вже незворотно, передають Патріоти України з посиланням на ТСН.

Буслик жив у коморі, де для нього влаштували справжнє гніздо. Досі виманити лелеку на вулицю не вдавалося. Він визирав із теплого гніздечка і ховався назад. І люди розуміли – ще бути холодам. Черговий тест на весняність птах спочатку мало не провалив, але потім роздивився довкола і таки вийшов із комори.

За кілька хвилин Буслик уже впевнено кружляє над білими сільськими хатами і над гніздом, де він вилупився на світ минулої весни. Звідси його викрав хижий птах і кинув на подвір‘я Михайлових. Лелеченя вигодувала 12-річна школярка Софія. Тепер вони найближчі друзі.

За півроку, відлітаючи у вирій, родичі не покликали із собою Буслика. І він залишився в Михайлових. За цей час Софія вивчила купу інформації про життя чорногузів, склала раціон, організувала умови для життя. Озброєна знаннями дівчинка тепер припускає – Буслик може виявитися Буселкою.

Орнітологів у селі немає, тому стать лелеки можна дізнатися суто практичним шляхом – дочекавшись його родичів.

За народними прикметами, якщо птах почне готувати гніздо для подруги, значить він таки Буслик, а якщо чекатиме, поки запросять до готового помешкання – тоді це вже точно Буселка.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...