"Бидло смердюче": На Одещині розгорівся скандал через українську мову (відео)

Мовне питання не перестає бентежити українців. Цього разу активні дискусії в мережі спалахнули після мовного скандалу, який поставив під загрозу випуск популярної програми.

Так, герої 11 випуску українського шоу “Міняю жінку-13” серйозно посварилися через те, якою мовою розмовляти, передають Патріоти України.

Одна з героїнь, яка приїхала з села Буковець Івано-Франківської області в село Березань на Одещині, не змогла знайти мову з “новим чоловіком” Русланом. Конфлікт розгорівся через те, якою мовою розмовляти: виявилося, що для тижневого чоловіка це питання принципове.

Чоловік наполягав на тому, щоб замість української мови в їхній квартирі лунала тільки російська і ніяк інакше. “Мила, раз ти приїхала сюди, так веди себе, як у нас заведено… По-перше, ти вмієш спілкуваться на російській мові? … Так спілкуйся на російській мові. Ти приїхала в чужий монастир зі своїм статутом…” – сказав він.

Коли жінка відмовилася слідувати таким правилам, чоловік додав: “Тоді, мадам, зробіть, щоб вас не було видно і чутно”.

Витівка жителя Одещини обурила українців. Такий вчинок засудили в мережі: «Спілкуйтеся якою хочете мовою, а в Україні українську мову треба знати і поважати і точка», «Мужлан-хам тому що вихована людина так себе не поводить з жінкою тим більше що вона не говорила китайською. Бидло і є бидлом», «Людина має право спілкуватись тією мовою на якій легко висловлювати свої думки. усі ми розуміємо українську, білоруську, російську і навіть на третину польську… це і є свобода!», «Він забороняв їй розмовляти українською в Україні. Устав монастиря московський!А ви кажете “ущемляют” рускіх», «А якщо я не розумію російською? Маю я право в Україні не розуміти російською? Чи я зобов’язана її розуміти? А російськомовні не зобов’язані знати українську в Україні?», – йдеться в коментарях.
Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...