"Бий, стріляй - суд все спише": 20-річний "мажор" з Миколаївщини знову уникнув покарання

Потерпілий сказав, що претензій не має і кримінальну справу на 20-річного «мажора» закрили.

В Южноукраїнську Миколаївської області суд через відмову потерпілого від обвинувачення за нанесення тілесних ушкоджень закрив кримінальне провадження щодо місцевого жителя, який спочатку зав'язав бійку біля нічного клубу, а потім з пістолета стріляв у чоловіка, який спробував цей конфлікт зупинити.

Про це свідчить відповідна ухвала Южноукраїнського міського суду Миколаївської області, передають Патріоти України з посиланням на видання Преступности.нет.
14 жовтня близько 03:00 в Южноукраїнську 20-річний син місцевої скандально відомої адвокатесси Світлани Семенової - Артур біля нічного клубу спочатку вдарив хлопця, а потім тричі вистрілив в перехожого, який зробив йому зауваження і намагався запобігти конфлікту. Поліція намагалася затримати Семенова, але друзі відбили «мажора» у правоохоронців і зникли з місця події.
Дії обвинуваченого кваліфіковано за частиною 1 статті 125 та частини 4 статті 296 Кримінального кодексу України. Таким чином, йому закидають умисне заподіяння легких тілесних ушкоджень та хуліганство, тобто грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжується особливою зухвалістю, вчинене із застосуванням предмета, спеціально пристосованого для нанесення тілесних ушкоджень.
У підготовчому судовому засіданні потерпілий надав суду заяву в якій просив суд закрити кримінальне провадження щодо обвинуваченого в зв'язку з відмовою від обвинувачення. Він зазначив, що з обвинуваченим примирився, матеріальну та моральну шкоду йому відшкодовано в повному обсязі.
В результаті суд постановив закрити кримінальне провадження щодо обвинуваченого за частиною 1 статті 125 ( «Умисне легке тілесне ушкодження») Кримінального кодексу України у зв'язку з відмовою потерпілого від обвинувачення в кримінальному провадженні у формі приватного обвинувачення.
Семенов не раз вже потрапляв в поле зір поліції. У минулому році він з травматичного пістолета також стріляв у працівників ЮУАЕС в кафе «Дублін» і з застосуванням зброї заподіяв травми двом хлопцям в «Арт-кафе», а в 2014 році - побив дівчину Оксану невінчаний. У всіх без винятку злочинах Артур Семенов не поніс покарання через відмову потерпілих від претензій.
Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...