Бити ворога по-новому: Як відбуваються наймасштабніші україно-американські навчання (відео)

Українські військові відпрацювали форсування водної перешкоди у ході багатонаціональних навчань "Rapid Trident-2018" у Міжнародному центрі миротворчості та безпеки на Львівщині.

Подолання водної перешкоди проводилось в ході наступу механізованої роти, посиленої танковим взводом. Також бійці відпрацьовували десантування розвідгрупи спецпризначення в тил противника, евакуацію пораненого з поля бою за допомогою вертольота та проведення дезінфекції військової техніки, передають Патріоти України.

Оцінити перебіг навчання приїхало вище керівництво Збройних Сил України та країн учасників, а також представники дипломатичних відомств.

До маневрів залучено понад 350 одиниць техніки і 2200 військовослужбовців. Триватимуть до 15 вересня. Це наймасштабніші спільні сухопутні навчання українських військ спільно з підрозділами іноземних держав.

У ньому беруть участь військові підрозділи 10 країн-членів НАТО та 4 країн – партнерів альянсу, всього – 14 країн. А саме – Україна, США, Азербайджан, Болгарія, Велика Британія, Грузія, Данія, Канада, Литва, Молдова, Німеччина, Румунія, Польща, Туреччина. Також військовослужбовці багатонаціональної Литовсько-Польсько-Української бригади імені великого гетьмана Костянтина Острозького.

"Якщо у попередні роки на "Rapid Trident" відпрацьовували сценарій із стабілізації ситуації у регіоні, то цьогорічний сценарій – спільні дії у складі миротворчих коаліційних сил у випадку відбиття повномасштабної збройної агресії іншої держави", - зазначив співкерівник навчань з Українського боку заступник командувача військ оперативного командування "Схід" генерал-майор Едуард Москальов.

За його словами, "Rapid Trident" рятує життя українським військовим. Чимало українських бійців, пройшовши навчання, згодом впевненіше себе почували виконуючи завдання в зоні АТО/ ООС. Під час навчань використовується система Miles, яка дозволяє імітувати ураження особового складу та техніки. Це виробляє у бійців навички бути більш обережними, та не підставлятись під вогонь противника.

"Мені надзвичайно приємно за те, який величезний поступ Збройних Сил України у досягненні взаємосумісності і стандартів НАТО. Я певна, що це саме той шлях, яким ми будемо йти разом з вами...", - підкреслила Комадувач Сухопутних військ Національної гвардії США штат Каліфорнія бригадний генерал Келлі Фішер.

Джерело: Gazeta.ua
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...