Чарівні і розумні: Винаходи українських вчених-жінок (відео)

Час традиційних гендерних понять про професію минув. Нині жінка у будь-якій галузі може досягти найбільших висот.
Новітню систему керування для безпілотників розробили жінки науковці НАУ. Світлана та Марина скомбінували три різні навігації, щоб квадрокоптер давав точніші дані, і головне, міг повернутися із завдання, навіть якщо сигнал глушитиме ворог, - йдеться в сюжеті "Фактів ICTV", передають Патріоти України.

А в КПІ Ірина Троснікова разом із колегою розробили і випробовували надміцну кераміку, з якої можна виготовляти промислові ножі, бронежилети і навіть елементи до космічних ракет.

Томати, соки, молоко, десерти – українські вчені в лабораторії Харківського національного університету харчування і торгівлі придумали як закапсулувати що завгодно. І якщо раніше так виглядали продукти хіба для космонавтів, нині все це можна побачити просто у супермаркеті.

Над винаходом працювали з десяток років, ще кілька знадобилося аби запустити продукцію у виробництво. Нині на заводі виробляють капсуловану їжу і тоннами відправляють на експорт – в Іспанію, Болгарію, Ізраїль, США. В Україні такої їжі поки небагато – люди не вірять, що у капсулах може бути така ж поживна і калорійна їжа, як і традиційна.

Тим часом, усі наші сьогоднішні героїні переконані – час традиційних гендерних понять про професію минув. Нині жінка у будь-якій галузі може досягти найбільших висот.


Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...