Час Омеляна мститись за розорення багатомільярдної годівниці "фронтовиків": У Бальчуна закінчується контракт (відео)

У керівника "Укрзалізниці" Войцеха Балчуна сьогодні, 5 червня, закінчується контракт, який він підписав рік тому.

Войцех Балчун і Володимир Омелян

Кабмін має вирішити, чи продовжувати його ще на рік. Про це йдеться в сюжеті програми ТСН, повідомляють Патріоти України.

"Укрзалізниця" за час керування Балчуна запустила нові поїзди до Польщі й відкрила нові маршрути Україною, стабілізувала фінансовий стан та перейшла на прозорі закупівлі дизельного пального, розпочали структурні перетворення всередині самої компанії.

За рік роботи на чолі "Укрзалізниці" поляк Войцех Балчун устиг зробити багато важливих для компанії перетворень. Передовсім, уперше за останні кілька років, підприємство показало прибуток. Як мінімум, воно не демонструвало мільярдні збитки. Нині на рахунках "Укрзалізниці" - близько 6 млрд грн. Це гарний сигнал для кредиторів компанії, адже підприємство зможе вчасно розрахуватися з боргами.

Експерти вважають, що результати були б набагато кращі, якби не розпочався конфлікт із міністром інфраструктури Володимиром Омеляном. Критичної точки конфлікт сягнув наприкінці січня цього року. У чвари між Омеляном і Балчуном утрутився прем'єр-міністр Володимир Гройсман. На засіданні Кабміну він публічно прочитав нотацію міністру і перевів "Укрзалізницю" з управляння Міністерства інфраструктури до Міністерства економіки. Володимир Омелян називав це рішення незаконним і обіцяв судитись із Кабміном. Щоправда, далі обіцянок справа не зрушила. Натомість на рівні свого міністерства створював різні перепони керівнику "Укрзалізниці". ТСН кілька разів зверталася за коментарем чиновника, але так його і не дочекалась.

Експерти кажуть, що результат роботи Балчуна був би вагоміший, аби не конфлікт із Омеляном.

Та попри скандали з ображеним міністром Омеляном, поляку вдалися значні реформи на залізниці. У 2017-й підприємство ввійшло з прибутками в понад 100 млн грн. А найближчі кілька тижнів буде запущено нові маршрути потягів до Європи.
Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...