"Часи були... самі розумієте які": Журналісти з'ясували, чим займався в 90-ті один з найвпливовіших бізнесменів Дніпра Олександр Петровський

Нинішній голова ГПУ у 2010 році називав Петровського "кримінальним авторитетом" та "персонажем на прізвисько Нарік". Сьогодні Олександр Петровський вибудовує імідж мецената​ і все частіше з'являється в компанії представників діючої влади країни.
Олександр Петровський під час підписання Томосу

Кореспондент журналу Новое Время Крістіна Бердинських у своєму розслідуванні про найзакритішого бізнесмена Дніпра зібрала все, що відомо про його діяльність у 90-і роки, передають Патріоти України.

"Джерела у Дніпрі розповіли, що в перше десятиліття незалежної України Петровський та його друзі-спортсмени вирішували різні питання в багатій підприємствами області. І значно зміцнилися в регіоні за часів губернаторства майбутнього прем'єра Павла Лазаренка. Тоді, мовляв, петровські виглядали, як герої серіалів: вони з'являлися на публіці групою суворих чоловіків, одягнених у довгі чорні пальта.

У ті часи Петровський зійшовся з Сергієм Олійником на прізвисько Умка. За інформацією МВС і, зокрема, першого заступника голови Нацполіції В'ячеслава Аброськіна, Олійник-Умка - злодій у законі.

На даний момент Олійник - один із засновників громадської організації Клуб спортивної боротьби Ведмідь. Ця структура, у свою чергу, є офіційним партнером благодійного фонду Солідарність Петровського.

Компанія авторитетних спортсменів, які перетворилися на бізнесменів, у колишні часи встигла попрацювати і для мільярдера Ігоря Коломойського. За даними НВ, Петровський і Ко допомагали засновнику групи Приват вирішувати силовими методами різні конфлікти. Наприклад, навколо Одеського НПЗ.

Про цей період життя людини, яка особисто їздила за томосом, добре пам'ятає Валерій Кондратьєв, президент баскетбольного клубу Дніпро, - один з його найближчих друзів.

Сам Петровський проігнорував усі прохання НВ дати коментар для цієї статті. Але з редакцією погодився поговорити Кондратьєв, якому його друг, судячи з усього, це дозволив.

Петровський і Кондратьєв познайомилися на початку 1990-х, - тоді останній ще навчався в інституті фізкультури. "Нас спочатку об'єднували спортивні захоплення. А так часи були... самі розумієте які", - розповідає Кондратьєв, уточнюючи, що життя в ті часи було непростим.

Говорячи про те, чим конкретно займався Петровський у 1990-х, його друг звернувся до форми риторичних запитань: "Хто чесніший? Той, хто у держави крав вагонами та кубометрами і кому нічого за це не було? Або той, хто намагався зробити так, щоб у місті був спокій, порядок і щоб не було війни та переділів?"

Кондратьєв упевнений: поки немає судових рішень, які стосуються його друга і де було б написано, що той зробив щось протизаконне, називати Петровського кримінальним авторитетом не можна. "Але на сьогоднішній день ані ви, ані я, ані будь-хто інший цього [що Петровський має відношення до кримінальних злочинів] сказати не може", - заявив президент клубу Дніпро.

Зате є інше рішення судових інстанцій: у серпні минулого року Жовтневий райсуд Дніпра ухвалив, що Петровського не можна називати Наріком, керівником організованого злочинного угруповання та авторитетом. Тому що це завдає шкоди його діловій репутації і не відповідає дійсності.

З судового рішення випливає, що Петровський ще в 2010 році виграв у Луценка суд з приводу негативних висловлювань на свою адресу."

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...