Чекаємо істерику Москви: В Естонії винищувач НАТО випадково випустив ракету у бік Росії

Винищувач Eurofighte ВПС Іспанії в небі над Естонією 7 серпня випадково запустив бойову ракету класу "повітря-повітря", яка, імовірно, могла вдарити по території Росії.

Після інциденту іспанські винищувачі вивели з готовності, заявив міністр оборони Естонії Юрі Луйк, передають Патріоти України з посиланням на естонські ЗМІ. До з'ясування обставин в небі над Балтією іспанців замінять італійці.

"Найголовніше - забезпечити безпеку і з'ясувати обставини того, що сталося, чим збройні сили зараз активно займаються", - зазначив міністр.

За даними командування ВПС, не виключено, що бойова ракета могла з'явитися в естонсько-російській прикордонній зоні або взагалі полетіти за східний кордон.

Командувач ВПС полковник Рійво Валга зазначив, що, радіус польоту випущеної біля села Пангод ракети становить 100 кілометрів. Якщо ракета полетіла на схід, теоретично, вона могла б потрапити в Печори або по інший бік Чудського озера.

"Росіяни б не повірили, що мова йде про нещасний випадок або випадковість. З цього росіяни зробили б великий скандал", - підкреслив керівник інституту внутрішньої безпеки Академії внутрішніх справ Ерккі Коорт.

Однак реакція Росії на інцидент не була б вкрай гострою, оскільки літак, що випустив ракету, належить Іспанії, яка раніше заявляла про скасування санкцій.

У той же час генерал у відставці Антс Лаанеотс зазначає, що є дуже багато питань щодо того, що сталося, оскільки, щоб випустити ракету, необхідна ціла комбінація кнопок.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...