Чекайте "листів щастя": У МВС зробили серйозне попередження для водіїв

Начальник Головного сервісного центру МВС Владислав Криклій заявив про те, що до кінця року в країні повинна запрацювати нова система попередження порушників ПДР, яка передбачає отримання ними так званих «листів щастя».

Про це Криклій заявив на конференції з безпеки дорожнього руху, передають Патріоти України з посиланням на УНІАН.
«До кінця року система повинна запрацювати. В даний час мова йде не про повне розгортання по всій країні, а заробити на найбільш аварійних ділянках доріг. Це буде 200-300 комплексів по всій країні», - уточнив Криклій.
За словами представника МВС, на відміну від 2005-2006 років, коли так звані «листи щастя» були визнані юридично нікчемними через неузгодженість законодавства, на сьогоднішній день система вже буде працювати за законом через прописану в законодавстві норму про те, що відповідальність за порушення ПДР покладається на власника транспортного засобу, незалежно від того, хто ним керує на момент фіксації порушення.
Також Криклій додав, що в разі, якщо власник транспортного засобу - фізична особа, то штраф буде платити саме власник, а якщо юридична - то керівник юридичної особи.
Щодо автомобілів на так званих «евробляхах», то «листи щастя» будуть приходити за адресою того, хто придбав поліс ОСАГО або ж поліс КАСКО. Єдині, хто зможе уникнути штрафу за порушення ПДР в режимі автоматичної фіксації, це ті власники «евроблях», які не застрахували свій автомобіль ні з автоцивілки, ні по КАСКО.

Крім того, як пояснив начальник Головного сервісного центру МВС, квитанції про сплату штрафів разом з копією протоколу про порушення ПДР будуть направляти власникам автомобілів поштою, але з обов'язковим повідомленням про отримання листа або адресатом, або ким-небудь з його близьких, які проживають за його адресою «Будуть тільки рекомендовані листи. Вони дорожчі, але інакше у нас не буде інформації, отримано лист чи ні».

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...