Через автокефалію України: "Розкол між РПЦ і Константинопольським патріархатом може стати "головним пам'ятником" путінського режиму", - російський письменник (відео)

З усіх недавніх подій в Росії, включаючи інтерв'ю з можливими отруювачами Сергія і Юлії Скрипаль, а також виклик Олексія Навального на дуель директором Росгвардії Віктором Золотовим, саме розкол з Константинополем "залишиться на століття".

Про це заявив відомий російський письменник Віктор Єрофєєв, передають Патріоти України.

"Мені здається, що, ось, знаєте, ось всі ці хлопці, які невдало виступили, і, ось, Золотов там зі своїм чудовим виступом, і так далі - все це відійде досить швидко, тому що... А це залишиться на століття, і це буде, напевно, головний пам'ятник цього режиму, цієї епохи. Тому що справа в тому, що політика політикою, але якщо ми говоримо про православ'я як про сутність релігії, це цікава, дуже глибока, дуже споглядальна і в якійсь мірі я б навіть сказав містична релігія... Це дерево ще в якійсь мірі давало якщо не плоди, то, зрештою, було зеленим. Тепер просто цей ствол разрубається навпіл", - говорить Єрофєєв.

Письменник вважає, що саме РПЦ в Україні дала привід для появи в української пастви бажання від'єднатися. "І виходить, що, загалом, просто повернення не буде, і буде розкол. І правда буде на їхньому боці, тому що тут церква поводилася по-хуліганськи: вони не відспівували хлопчика, пам'ятайте, якого?.. Вони тиснули, вони стали інструментом політичного тиску і в Донбасі, і взагалі по всій Україні. Це були політичні розкольники ", - підкреслює він.

Також Єрофєєв підтримав Україну в прагненні вибратися на "європейський шлях" розвитку. "З іншого боку, будь-який прояв свободи у вільної людини викликає тільки радість. І там є прагнення до свободи. Ну так, звичайно, вибиратися Україні з-під руїн Радянського Союзу важко. Але вона вибирається поступово і вона знаходить свій європейський шлях, до чого ми теж колись прийдемо. Так. Але вони пішли першими, їм важко, дуже важко, і Константинополь в даному випадку виступає за них і це розумно. ображатися на це просто дико, не кажучи про те, що там навіть немає формальних причин ображатися ", - резюмував письменник.

На відео дивіться з 18:45:

Нагадаємо, в храмах Московського патріархату ухвалили рішення припинити молитовне поминання Константинопольського патріарха Варфоломія. Крім того, збираються припинити і спільне служіння священиків Московського і Константинопольського патріархатів православної церкви.Також заборона накладається на участь в структурах під головуванням Константинополя.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...