Через дії грузинської влади, багато бойових офіцерів тепер борються за Україну, - екс-міністр оборони Грузії

Через помилки, скоєних грузинською владою після 2012 року в системі оборони Грузії, складно говорити, наскільки армія країни готова виконувати завдання, які перед нею стоять.

Дмитро ШашкінПро це заявив екс-міністр оборони, а також колишній міністр освіти і науки Грузії Дмитро Шашкін в ефірі авторської програми засновника видання "ГОРДОН" Дмитра Гордона на каналі "112 Україна", передають Патріоти України.

"Новая власть совершила очень много ошибок, система обороны тоже пострадала. Начнем с того, что огромное количество боевых офицеров, воевавших с Россией в 2008 году, прошедших Афганистан и Ирак, покинули Грузию. Многие из них сражаются за Украину, некоторые находятся в Африке, служат по контракту в разных странах. Эти люди составляли боевое ядро грузинской армии. Почему они уехали? Это произошло после того, как новая грузинская власть, пришедшая в 2012 году, у туалета министра обороны задержала главу Генштаба. Сейчас он, кстати, находится в Украине и воюет за вашу страну", – сказав Шашкін.

За його словами, те, що в Грузії немає великої кількості бойових офіцерів, створює великі проблеми.

"Были отменены соглашения с Америкой о поставке противовоздушных оборонных комплексов, вертолетов, которые должны были составить ядро вертолетных сил. Из-за ошибок, совершенных после 2012 года, сложно говорить, насколько готова армия выполнять те задачи, которые стоят перед ней", – розповів політик.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...