Через "Косівську провокацію": Президент Сербії привів армію в стан бойової готовності (відео)

Президент Сербії Александар Вучич привів армію Сербії в стан бойової готовності через приїзд президента Косово Хашима Тачі на озеро Газіводе.

Хашим Тачі сьогодні відвідав озеро Газіводе на півночі Косово. Разом з ним приїхали також керівник поліції Косово і міністр фінансів, передають Патріоти України з посиланням на сербські ЗМІ.

Тачі за штурвалом поліцейського катера об'їхав водосховище Газіводе. Повідомляється, що поїздка тривала близько 15 хвилин.

Катер проїхав біля греблі ГЕС "Газіводе", після чого повернувся до місця відправлення. Після прогулянки на катері Тачі сів у машину і поїхав у супроводі спецназу і поліції.

Однак перед приїздом Тачі спецназ косовської поліції взяв під контроль об'єкти електростанції та водосховища в Газіводе.

Через кілька годин після завершення візиту спецпризначенці залишили об’єкти.

ГЕС "Газіводе" і підстанція "Валачі" є ключовими енергетичними об'єктами на півночі Косова, вони належать сербській енергомережі. Тут же знаходиться ключовий для півночі Косова об'єкт водопостачання - канал Ібр-Лепенец.

Раніше косовари неодноразово заявляли, що ГЕС "Газіводе" повинна бути включена в енергетичну систему Косова.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...