Через поразку збірної РФ від Хорватії п'яні російські "вертухаї" знущались над в'язнями

Наглядачі виправної колонії №5 у Забайкальському краї Росії побили в'язнів після поразки футбольної збірної РФ у матчі проти команди Хорватії на Чемпіонаті світу.

Про це розповіли постраждалі ув'язнені, передають Патріоти України з посиланням на росЗМІ.

Журналісти отримали копії актів опитування двох ув'язнених - Олександра Нохріна і Євгена Афанасьєва. Нохрін розповів, що його побили в приміщенні бібліотеки, куди привели для огляду. За словами ув'язненого, співробітники колонії під час побиття застосували електрошокер.

"Всі вони були в стані алкогольного сп'яніння, а точніше, від них пахло перегаром. Всі вони були засмучені тим, що російська футбольна команда напередодні програла Хорватії і мабуть тому вирішили зігнати на мені свою досаду", - йдеться в акті опитування Нохріна.

Ув'язнений стверджує, що в знущаннях брали участь щонайменше 5 співробітників Федеральної служби виконання покарань. За словами Нохріна, крім нього в колонії побили ще кілька людей.

Ув'язнений Євген Афанасьєв розповів юристам, що чув крики ув'язнених, яких утримують в інших камерах. "Були чутні клацання електрошокера і крики ув'язненого: "Що ви робите, я діабетик". Потім цього ув'язненого кудись повели, його не стало чути", - йдеться в акті опитування Афанасьєва.

Афанасьєв також стверджує, що співробітники колонії застосували газ, коли інші ув'язнені "почали цікавитися, що відбувається, кого б'ють". "У нас почали текти сльози, почався кашель, в горлі горіло від газу", - розповів Афанасьєв.

Юрист Анастасія Коптєєва і адвокат Алана Семігузова, які співпрацюють з правозахисною організацією "Зона права", зустрілися з ув'язненими 11 липня - через три дні після побиття у колонії. Вони передали до Слідчого комітету письмові акти опитування двох ув'язнених, подали заяву про злочин і повідомили прокурора. Відповіді на заяву юристи не отримали.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...