Через постанову Стокгольмського арбітражу у справі "Газпром"-"Нафтогаз" європейські трейдери втратять 1 000 000 000

Європейські газові трейдери, які постачають реверсний газ в Україну, можуть втратити 1 мільярд доларів через рішення Стокгольмського суду, згідно з яким Україна повинна купувати певну кількість газу у «Газпрому».

Стокгольмський арбітраж зменшив обсяг обов'язкової покупки газу у "Газпрому" в десять разів - від 52 млрд куб. м до 5 млрд куб. м. Однак, відновлення закупівель газу "Нафтогазом" у "Газпрому" все ж вплине на європейських газових трейдерів та операторів трубопроводів, які отримували переваги від реверсу газу, пише "Голос Америки" з посиланням на Bloomberg, передають Патріоти України.

«Вечірка вже не така весела для європейських газових трейдерів та операторів трубопроводів, які отримували переваги від реекспорту російського газу в Україну», - сказав аналітик Bloomberg Intelligence в Лондоні Ельчин Мамедов.

У минулому році Україна імпортувала 14 млрд куб. м газу з ЄС, що можна порівняти з обсягами щорічного споживання газу Бельгією.

Серед найбільших постачальників газу в Україну в 2016 році була французька компанія Engie SA, у якій Київ придбав понад 3 млрд куб. м газу. У минулому році продаж зменшився приблизно на 40% через зростання конкуренції.

Крім цього, відомо, що швейцарська Axpo Trading AG, ще один основний постачальник, знаходиться в «процесі створення компанії в Україні, щоб мати можливість торгувати безпосередньо в Україні».

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...