Через російську загрозу: Фінляндія не вступатиме до НАТО, - президент країни

За словами Нііністе, географічне положення Фінляндії не можна змінити, Фінляндія і Росія - сусіди, які мають 1300 кілометрів спільного кордону, тому Фінляндія і Росія повинні мати хороші ділові відносини.

Саулі Нііністе і Володимир Путін

Зустрічаючись з президентом Росії Володимиром Путіним, треба бути гранично обережним, так як він завжди дуже добре підготовлений. Таку думку висловив в інтерв'ю німецькій газеті Frankfurter Allgemeine Zeitung президент Фінляндії Саулі Нііністе, передають Патріоти України.
Він прокоментував саміт президентів США і Росії, який відбувся в липні в Гельсінкі, а також стан фінляндської-російських відносин.
З Путіним Нііністе цього літа зустрівся двічі: спочатку під час саміту в Гельсінкі, а потім - в серпні в Сочі.
За словами Нііністе, географічне положення Фінляндії не можна змінити, Фінляндія і Росія - сусіди, які мають 1300 кілометрів спільного кордону, тому Фінляндія і Росія повинні мати хороші ділові відносини. "Я добре ладнаю з ним (Путіним), ми можемо відкрито обговорювати з ним різні питання, навіть самі делікатні", - сказав Нііністе.
Він також вважає, що зараз Фінляндії не слід подавати заявку на членство в НАТО. За його словами, у Росії з цього питання є чітка позиція. "Росіяни ясно дали нам зрозуміти, що зараз, дивлячись на нас, вони бачать фінів, але якщо ми вступимо в НАТО, то вони будуть бачити ворогів. Це їхня позиція", - зазначив фінський президент.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...