Через шпигунську загрозу з боку РФ: Бельгія обмежила використання смартфонів в армії

Такі комунікаційні прилади залишаються доступними у місцях постійної дислокації, тож військовослужбовці, які беруть участь в операціях за кордоном, мають змогу спілкуватися з власними родинами.

Міністерство оборони Бельгії ввело жорсткіші правила використання смартфонів військовим персоналом, зокрема через побоювання шпигунської активності з боку РФ. Про це повідомляє бельгійське інформаційне агентство belga, передають Патріоти України.

"Ми знаємо, що Росія зацікавлена в отриманні мобільних даних геолокації. Ми докладаємо зусиль для запобігання такій активності та проводимо активну роз`яснювальну роботу серед особового складу вже протягом кількох років. Але цього, схоже, поки що недостатньо", - заявив начальник оперативного відділу штабу Збройних сил країни полковник Карл Жіллі.

Зокрема, за його даними, мобільний додаток "Strava", який є дуже популярним для реєстрації спортивної активності людини, надто часто видає чутливу інформацію про військових та їхнє місце дислокації. Минулого літа інший додаток, відомий як "Polar", який також використовується для обліку фізичної активності, деактивував функцію щодо визначення місця перебування людини після того, як дослідники виявили, що така функція може накопичувати чутливу інформацію стосовно військовослужбовців та навіть членів розвідувальної спільноти у понад 69 країнах. Подібні побоювання стосуються також певних функцій соціальної мережі Facebook.

З огляду на ці обставини Міністерство оборони Бельгії вирішило переглянути власні правила у цій сфері та активніше інформувати особовий склад про ймовірні ризики. Активний аналіз ведеться також під час проведення операцій. Наприклад, бельгійським військовослужбовцям у Малі дозволено використовувати смартфони, оскільки місцеві бойовики не мають можливостей для перехоплення таких даних. Натомість у країнах Балтії, які межують із Росією, за певних обставин та у певних регіонах військові не можуть використовувати особисті гаджети.

Такі комунікаційні прилади залишаються доступними у місцях постійної дислокації, тож військовослужбовці, які беруть участь в операціях за кордоном, мають змогу спілкуватися з власними родинами.

"На початку січня близько 250 військовослужбовців відправлять на чотири місяці в Естонію, де вони увійдуть до складу багатонаціонального батальйону НАТО під командуванням Великої Британії. Бельгія не є єдиною країною, яка робить суворішими правила у цій сфері. Наприклад, у Німеччині всі військовослужбовці були "сенсибілізовані", тоді як у Нідерландах солдатам під час операцій дозволено використовувати мобільні пристрої", - зауважив полковник Жіллі.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...