Через українську мову: На Вінниччині розгорівся гучний скандал (фото, відео)

За словами учасника націоналістичної організації "С14" Сергія Мазура, грузини-власники місцевого кафе побили екс-учасника бойових дій і зламали йому мобільний телефон.

Фото людей, що встали на захист екс-учасника АТО

У м. Калинівка Вінницької області між ветераном АТО і декількома іноземцями виник конфлікт через українську мову. За словами учасника націоналістичної організації "С14" Сергія Мазура, грузини-власники місцевого кафе побили екс-учасника бойових дій і зламали йому мобільний телефон. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook, передають Патріоти України.

"У м. Калинівка грузини з кафе "Міміно" не звикли жити за законом, нахабно поводяться, тримають частину міста в страху. Цього разу вирішили докопатися до бійця АТО через українську мову. Дійшло до побиття ветерана і зламаного телефону", - написав Мазур.

Він розповів, що наступного дня після інциденту група учасників різних націоналістичних організацій прийшла до грузинів "поспілкуватися".

"Результат зустрічі - вибачення і новий мобільний. Не очікували іноземці, що за одного українця заступляться кілька десятків", - написав Мазур.

Зазначимо, що в коментарях до його посту висловили альтернативну версію події. За словами Віктора Мельничука, екс-учасника АТО ніхто не бив і телефон йому не ламав, а призвідником інциденту був саме українець.

"До грузина приїхав його 17-річний син з Грузії, і ваш боєць АТО докопався до малого через те, що він говорить російською, а не українською. Але української він просто не знає", - розповів Мельничук.

Він стверджує, що конфлікт почався ще у телефонній розмові: син подзвонив своєму знайомому, але замість нього трубку взяв АТОвець.

"Він почав "грузити" малого, при цьому погрожуючи йому, типу такий-сякий, де знаходишся, зараз приїду і розповім, як треба розмовляти. Малий розповів батькові, що йому погрожує якийсь мужик і вимагає зустрічі", - написав свою версію сварки Мельничук.

Далі, за його словами, вночі після конфлікту хлопцеві з Грузії зателефонував невідомий номер. Слухавку підняв його батько і попросив не чіпати сина, запитавши, яке право хтось має вчити його, як розмовляти.

"Після цієї розмови батько дізнався, хто погрожував синові, і через пару днів випадково зустрівши його біля магазину, пояснив, що малий не знає української. Попросив, щоб його більше не чіпали, при цьому жодної бійки не було. Потисли один одному руки і розійшлися" , - написав Мельничук.

Однак наступного дня після розмови екс-боєць АТО разом із невідомими людьми нібито заявилися до грузинів і почали вимагати, щоб перед ними вибачилися і заплатили за мобільний, який ніхто не ламав.

"Ніхто вибачення не просив і ніякий телефон не купував і не купуватиме, оскільки його ніхто не бив", - резюмував події Віктор Мельничук.

Зазначимо також, що його версію у коментарях до посту не підтримали, проте були ті, хто дотримувалися варіанту Сергія Мазура.

Крім того, за словами учасників "С14", Віктор Мельничук, який відстоює іншу позицію в конфлікті, зневажливо ставиться до учасників бойових дій на Донбасі і вважає це "громадянською війною на Сході".

Також у мережі оприлюднили відео суперечки між сім'єю грузинів і захисниками ветерана.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...