Чергова "гениальная многоходовочка" обернула Москву на смертельного ворога Афін: Греція відкликає свого посла із Росії

Місце Андреаса Фріганаса займе новий диппредставник.

Влада Греції вирішила відкликати свого посла з Росії. Про це в п'ятницю, 10 серпня, першим повідомив грецький телеканал ANT1 з посиланням на неназваних співрозмовників в дипломатичних колах, передають Патріоти України з посиланням на закордонні ЗМІ.

Пізніше джерело в уряді Греції підтвердило цю інформацію, зазначивши, що рішення ухвалив особисто міністр закордонних справ Нікос Котзіас. Місце Андреаса Фріганаса займе новий диппредставник.

Раніше в серпні Росія оголосила про висилку грецьких дипломатів. У МЗС РФ Фріганасу вручили ноту про "дзеркальні заходи у відповідь на недружні дії Афін" щодо російських дипломатичних співробітників.

У липні влада Греції оголосила про висилку двох російських дипломатів. Ще двом співробітникам диппредставництва РФ було відмовлено у в'їзді в країну. Греція звинуватила їх у втручанні в її внутрішні справи і підкупі державних службовців.

Пізніше офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова заявила про "найсильніший тиск британських і американських партнерів" на Афіни в питанні висилки дипломатів. Своєю чергою МЗС Греції звинуватило Росію у неповазі до країни і нерозумінні цінностей грецької політики.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...