Черговий рекорд SpaceX: Falcon 9 вивів на орбіту найважчий в історії супутник (відео)

Сьогодні вранці, 22 липня, о 08:50 за київським часом, SpaceX запустили ракету-носій Falcon 9 з канадським супутником на борту.

Через 8 хвилин 29 секунд після старту на першому місці включилися три двигуни для гальмування падіння в океан - вона сіла на платформу в Атлантиці, передають Патріоти України.

Тринадцятий старт космічної компанії Ілона Маска в 2018 році був рекордним: маса Telstar 19 Vantage - 7080 кг. Це найважчий супутник, який Falcon 9 коли-небудь виводила на геостаціонарну орбіту.
Зліт відбувся з майданчика SLC-40 бази ВПС США на мисі Канаверал. Після того, як відпрацювала нова маршова ступінь збірки B1047, її м'яко посадили на безпілотну морську платформу "Of Course I Still Love You". Це всього лише другий політ Falcon 9 в остаточній версії Block 5 - тій, де вдосконалену першу сходинку можна використовувати не два рази, як раніше, а до 100 разів; перший старт "нової" ракети успішно відбувся 11 травня.

Telstar 19V розміщений над Бразилією: сигнал з нього забезпечить послугами користувачів в Південній Америці, на Карибських островах, північному сході Канади і північній Атлантиці. Очікуваний час його роботи - мінімум 15 років.

Цікаво, що наступний за цим запуск Falcon 9 відбудеться вже через три доби - 25 липня.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...