Черговий "зашквар" Кремля: У Путіна розхвилювалися через промову Порошенка на Покрову

Виступ президента України Петра Порошенка на Покрову, в якому він заявив про "незаконну московську анексію Київської митрополії", викликав гнівну реакцію Москви.

Російський сенатор Олексій Пушков назвав промову українського президента "київськими фантазіями", передають Патріоти України.

"У Порошенка куди не кинь - усюди анексія. Ніякої анексії Київської митрополії наприкінці 17 століття не було: Константинопольський патріарх Діонісій 4-й прийняв рішення про її підпорядкування Московському патріархату. Та й самого поняття "анексія" в 17 столітті не було. Все це - київські фантазії", - написав Пушков у своєму Twitter.

"Чим живописати "європейський вибір", Порошенко пояснив би, що викликало антипольське повстання в Україні в 1648 р. І якщо Київській митрополії було так добре в складі Польщі, чому били поляків і палили католицькі храми? Ні, справжня історія не вписується в доктрину Порошенка", - додав російський сенатор.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...