Чернівці прощалися із загиблим на Донбасі українським воїном (фото)

Воїн загинув 29 листопада в бойовому зіткненні під час виконання бойового завдання в складі резервної групи, що здійснювала прочісування і "зачистку" території поблизу села Кримське Новоайдарського району Луганської області.

Сергій Проданюк

У суботу, 8 грудня, в місті Чернівці відбулася церемонія прощання з солдатом 10-ї окремої гірничо-штурмової бригади Сергієм Проданюком, загиблим на Донбасі, передають Патріоти України з посиланням на місцеве видання Погляд.

Воїн загинув 29 листопада в бойовому зіткненні під час виконання бойового завдання в складі резервної групи, що здійснювала прочісування і "зачистку" території поблизу села Кримське Новоайдарського району Луганської області, де з боку окупованого села Сокільники діяла ворожа ДРГ. Солдат зайшов за лінію дотику і потрапив в засідку. В бою знищив одного найманця РФ.

Розшукати тіло загиблого не вдалося (того ж дня в бригаді повідомили про зникнення бійця). 5 грудня тіло воїна передано українській стороні в місті Щастя в присутності спостерігачів СММ ОБСЄ.

Сергій Проданюк народився 05.03.1969 року в Кіровоградській області, був жителем села Оселівка Кельменецького району Чернівецької області та Чернівців.

З двох років виховувався в дитячому будинку в Чернівцях. Навчався в Одеському медучилищі. Жив із бабусею, нині покійна, в селі. Пройшов бойові дії в Нагірному Карабасі, в 1990 зазнав контузій. У 2015 році приєднався до УДА, інженерно-саперна служба, позивний Сірий.

У жовтні 2017-го вступив на військову службу за контрактом, після навчань на полігоні в Старичах відбув в 10-ту ОГШБр.


Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...