Червона ікра, шашлики і краби: Як на Росії відбуває покарання жорстокий вбивця (фото)

У середу, 7 листопада, глава Слідчого комітету Росії (СКР) Олександр Бастрикін доручив слідчим дати «жорстку правову оцінку» діям співробітників колонії в Амурській області, де відбуває термін член сумнозвісної банди Цапків В'ячеслав Ціпов'яз.

Про перевірку повідомила офіційний представник СКР Світлана Петренко, передають Патріоти України з посиланням на росЗМІ.

«Голова Слідчого комітету РФ доручив взяти на контроль в центральному апараті хід проведення перевірки, в рамках якої потрібно дати жорстку правову оцінку діям співробітників виправної установи, які прагнули, судячи з матеріалів ЗМІ, полегшити умови відбування покарання особі, яка вчинила жахливі злочини проти особистості», - зазначає Петренко.
Приводом для проведення перевірки стало бурхливе обговорення в соціальних мережах і російських ЗМІ, викликане публікацією фотографій, на яких Ціпов'яз, засуджений на 20 років позбавлення волі в колонії суворого режиму, влаштував справжній бенкет. Обід за гратами жорстокого вбивці, судячи зі знімків, складався з крабів, червоної ікри і шашликів, які тут же були приготовлені на мангалі.

Спочатку знімками зацікавилася Федеральна служба виконання покарань (ФСВП) Росії. Вона встановила, що фотографії справжні. Зроблені вони були в 2015 році. Матеріали були передані в СКР.

Нагадаємо, банда Цапків діяла протягом 10 років в станиці Кущевська на Кубані. Її очолювали брати Микола і Сергій Цапки і їх матір. Вони тримали в страху всю округу, стягуючи данину з місцевих фермерів. В'ячеслав Ціпов'яз був правою рукою Сергія. 4 листопада 2010 року бандити вбили в станиці 12 осіб. Це були фермер Сервер Аметов і його сім'я, а також приїхавші до них в гості Володимир Мироненко з сім'єю. Нелюди не пощадили навіть маленьких дітей, включаючи дев'ятимісячну внучку Аметова. Тіла жертв бандити облили бензином і підпалили. Але повністю замести сліди Цапкам не вдалося.
Про страшне вбивство стало відомо в Москві. Цапків вже не могли прикрити їх покровителі, які займали високі пости в Краснодарі. Членів банди заарештували. Процес над ними тривав довго. У листопаді 2011 року Сергій Цапок дав свідчення. Його і членів банди визнали винними у вбивстві 19 осіб у цілому. Сергію дали довічне. 7 липня 2014 року його знайшли мертвим в СІЗО в Краснодарі. Офіційна причина смерті - інсульт. До нього в слідчому ізоляторі наклали на себе руки ще три члена банди.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...