"Червона риба, стейки і ананаси...": Як ділки заробляють на харчуванні української армії (відео)

Все має буде гарно і смачно. Утім насправді виглядає все не так, коли частини покидають генерали.

Червона риба, стейки і ананаси - наші захисники їстимуть як у ресторані. Реформа року, або ж навіть десятиліття, яка докорінно змінює солдатську кухню. Точніше, мала б змінити… Адже вже на початку кампанії реформатори програють битву головному ворогу України - захмарній корупції.

Програма «Гроші» перевірила каталог, за яким цьогоріч комерсанти поставлятимуть продукти до армії, передають Патріоти України. Українська армія отримала старого нового постачальника їжі, який працював за злочинної влади Януковича.

Реформа передбачає дві зміни скасування аутсорсу і постачання харчів за каталогами. Все має буде гарно і смачно. Утім насправді виглядає все не так, коли частини покидають генерали.

Чому така різниця знають фірми-постачальники. Андрій Усенко генеральний директор ТОВ "Військторг", яке постачає продукти армії, каже, що каша - це те що дає енергію солдатам. Він помітно нервує і нервувати є чого, адже картоплю військовим ТОВ продає по 9,50 грн, в той час як її ринкова ціна 4 грн., буряк - 20 грн замість 6 грн., молоко за 30 грн, замість 15 грн. Гречка - куплена за 27 грн, продана військовим за 48 грн і такі шалені накрутки по кожному продукту.

Усенко каже, що можлива якась помилка, але така помилка може обійтися державі в 280 млн грн. Проте за вивіскою ТОВ "Військторгу" ховаються люди, які давно заробляють за такою схемою.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...