Червоний терор як інструмент: Як російські більшовики чинили геноцид українців

Група конгресменів США подала проект резолюції про визнання Голодомору 1932-1933 років геноцидом українського народу.

Співавторами проекту є конгресмени Сандер Левін, Марсі Каптур, Брайан Фітцпатрік і Енді Гарріс, заявив посол України в США Валерій Чалий, передають Патріоти України з посиланням на Укрінформ.

– Ми сьогодні, як Посольство України та дипломатична служба, просуваємо цю ідею в різних країнах світу, зокрема в США, щоб у Конгресі була прийнята резолюція про визнання Голодомору геноцидом українського народу. Перші кроки зроблені, сьогодні така резолюція була внесена конгресменами в Палаті представників, – зауважив посол.

За словами Чалого, розгляд резолюції займе кілька місяців.

– Сподіваюсь, наступного року, навесні, ми будемо мати голосування в Конгресі США,- додав дипломат.

До слова, рішення про визнання Голодомору геноцидом вже прийняли парламенти штатів Вашингтон, Нью-Джерсі та Орегон.

Нагадаємо, 7 листопада нижня палата парламенту Великої Британії закликала визнати Голодомор 1932-1933 років в Україні геноцидом проти українського народу.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...