Чого не зробиш заради грошей, або Що ще вимагає від України МВФ

Місія МВФ, складаючи новий меморандум з Україною, може прописати в документі введення абонплат на газ і тепло, а також підвищення банківських гарантій вкладів.

Також експерти Фонду вже кілька років наполягають на тому, що українцям необхідно дозволити продавати землю сільськогосподарського призначення, передають Патріоти України. Зараз діє мораторій, який, згідно з рішенням Європейського суду з прав людини, порушує права землевласників. У МВФ впевнені: якщо відкрити ринок - це спровокує зростання цін на землю і дасть поштовх для розвитку сільськогосподарської сфери. Головне побоювання - ресурси можуть за низькими цінами швидко скупити.

До всього Україна вже пообіцяла розділити тарифи на газ та опалення на дві складових. Більш того, такі нововведення прописані в прийнятих законах. Але, як розповіли в Національній комісії в сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), тариф на блакитне паливо розділять на дві складові, швидше за все, через півтора року.

Крім того, також доведеться розділити на дві складові тариф на опалення. Друга частина - на утримання інфраструктури - сплачуватиметься круглий рік. Тобто навіть влітку, коли батареї холодні, за опалення доведеться платити. Правда, мова йде про суму близько 100 грн на місяць.

Також, крім посилення контролю над банками і послаблення адміністративних обмежень на валютному ринку, Україна також, відповідно до рекомендацій МВФ, повинна поступово збільшити гарантовану суму вкладу. За діючими правилами після закриття банку українець має право отримати компенсацію свого депозиту в розмірі до 200 тис. грн із спеціального фонду. Якщо вклад був, наприклад, розміром в 1 млн грн, то 800 тис. "згорять". У МВФ рекомендують поступово збільшити гарантовану суму.

Джерело: Обозреватель
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...