Чоловік дивом вижив: У результаті обстрілу від будинку, в якому він перебував, залишилися фрагменти стін і фундамент (фото, відео)

Дачний будинок, який потрапив 15 лютого під обстріл важкої артилерії в Новолуганському, належав переселенцю з окупованого Донецька, 70-річному Віктору Фролову.

Власник під час артилерійського обстрілу знаходився всередині будинку, був викинутий з будови вибуховою хвилею і дивом залишився в живих. Подробиці розповів координатор в гуманітарній місії "Пролісок" Євген Каплін в Facebook, передають Патріоти України.

"Після потрапляння снаряда, будинок загорівся, на місце виїхав екіпаж пожежної охорони, пожежа була погашена. В результаті обстрілу був повністю знищений особистий автомобіль чоловіка, а від будинку, в якому він проживав, залишилися фрагменти стін і фундамент. Також в ході пожежі згорів паспорт чоловіки. На даний момент потерпілого взяли на проживання сусіди", - розповів він, пообіцяв допомогу погорільцю.

Нагадаємо, по будинку були зроблені постріли високоточними боєприпасами із застосуванням артилерійської системи калібру 152 мм "Краснопіль", які заборонені Мінськими домовленостями. Як відомо, снаряди даного типу знаходяться на озброєнні артилерійських підрозділів ЗС РФ, а серійне виробництво здійснюється концерном "Калашніковˮ.

За словами українського військового журналіста Юрія Бутусова, "Краснопіль" наводиться на ціль по лазерному променю - а значить, російська група розвідників проникла в наш тил, в Новолуганське, і або маркірувала як мета будинок пенсіонера, або стався, що дуже ймовірно, технічний збій і снаряд відхилився від траєкторії.

У той же час в соцмережах з'явилися відео з місця НП і припущення, що ж могло статися насправді.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...