Чому Ryanair так важко увійти в Україну

Ірландська авіакомпанія-лоукостер Ryanair шантажує український менеджмент, але головне - умови, на яких перевізник може потрапити в Україну.

Про це в блозі на "Обозревателе" написав бізнесмен Ілля Кенігштейн, передають Патріоти України.

"Історія Ryanair в Україні, це історія не тільки найбільшого європейського лоукостера, який шантажує неповороткий український менеджмент. Він в принципі чинить так з усіма. І має на це повне право. У своїй першій спробі зайти на український ринок, він взяв у заручники сотні людей, які купили квитки", - зазначив Кенігштейн.

За його словами, в цьому також була вина аеропорту "Бориспіль", "інфраструктуру якого за останні 10 років розтягнули по шматках".

"Ryanair працює за такою концепцією: держава частково субсидіює вартість квитків і доплачує за кожного пасажира, а аеропорт заробляє до 80% за рахунок неавіаційних доходів - стоянки, таксі, магазини безмитної торгівлі. За такої моделі Ryanair працює по всьому світу з величезною кількістю країн. У нас це все не працює, так як у власності аеропорту неавіаційного майна вже давно немає", - пояснив експерт.

Він розповів, що коли лоукостер відкривається в тому чи іншому аеропорту, створюється потужний пасажирський трафік, робочі місця і можливості для малого та середнього бізнесу.

"Саме на цьому Ryanair будує свою модель, завдяки чому має доступні ціни на квитки і є однією з найпопулярніших авіакомпаній в Європі. У ситуації з "Борисполем", коли у аеропорту тільки злітно-посадочні смуги і диспетчерська вишка, а все інше розпилене кумівськими конторами, таке неможливо", - заявив Кенігштейн.

Як приклад він навів бренд H&M, який, маючи престиж і величезний попит, ставить свої умови ТЦ, і на них погоджуються.

"Якщо Омелян (Володимир Омелян - міністр інфраструктури України. - Ред.) заведе в Україну найпопулярнішу авіакомпанію в Європі - за це йому великий респект. Найголовніше, звичайно, - диявол в дрібницях. Тобто, за якими принципами зайде Ryanair і які ціни на квитки будуть виставлені - викликає у мене великі сумніви", - резюмував бізнесмен.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...